20130822

Mustikkarakkaus

Tulipas kerran käytyä tänäkin kesänä mustikassa.
Jopa 5 litraa jaksoin lähimetsästä kantaa mustikoita kotiin!
Pakkohan niistä oli sitten jotain hyvää tehdä ja niinpä tuli luotua mustikkapiirakka ja mustikkajäähdyke.
NAMS!




Mustikkapiirakassa sekoitetaan vain kaikki pohjan ainekset keskenään, pistetään piirakkavuokaan,
 lisätään marjat ja sitten kermaviili-muna -neste ja uunin ihanaan lämpöön (200 °C) noin 35 minuutiksi.

Mustikkajäähdykkeessä ensiksi vatkataan erikseen kuohukerma sekä munankeltuaiset + sokeri + vaniljasokeri vaahdoksi. 
Keltuaisvaahtoon lisätään seuraavaksi desi hilloa ja kermavaahto. 
Sitten jäähdykeseos ja hillo levitetään kerroksittain vuokaan ja ripotellaan päälle marjoja. 
Seuraavaksi vuorossa on se ärsyttävin osuus eli 5-6 tunnin odotusaika, kun vuoka jäähdykkeineen on 
pakastimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti