20150904

Suunnittelemiani kuoseja


Haluaisin esitellä teille kuoseja, joita olen suunnitellut. Ajattelin laittaa kaikki yhteen pompsiin, sillä yhdestä kuosista ei kovin paljoa juttua kerrottavana. En myöskään nähnyt järkeväksi esitellä toista vuotta vanhoja kuoseja yksitellen.

Sulkava on ensimmäinen kuosi, johon oikeasti olin tyytyväinen – ja johon olen edelleen. Minulla ei suoraan sanottuna ole mitään hajua, mitä työkaluja photoshopissa käytin. Aloin vain muokkaamaan skannaamaa kuosiaihiota, copypastetin ja muuttelin joitain säädöksiä ja värejä. Sitten heräsin horroksesta ja näin tämän. Tajunnanvirta kuosisuunnittelussa voi synnyttää ihmeellisiä asioita. Toki aikaa tämän kuosin tekemiseen meni kauan, mutta aika vierähti todella nopeasti. Olen yleensä huono käyttämään paljon aikaa yhteen tiettyyn asiaan ja yleensä mietin aivan liikaa mitä teen, mutta tämä kuosi osoitti minun kannattavan tekevän asiat juuri siten, miten ne tuntuvat itsestäni hankalimmalta. Alemmassa kuvassa on kuosin kolme muuta värivariaatiota. Tämä kuosi on pilkahtanut myös tämän postauksen kuvan taustalla.

Nämä kuosit, Aurinkoinen 2 ja Aurinkoinen, syntyivät Sulkavan jälkeen samaan suunnittelutehtävään. Käytin hieman tietoisemmin edellisessä käyttämiä kikkoja (joita satuin ylipäätään silloin vielä muistamaan), mistä johtuen kuosi ei ole niin kerroksellinen kuin aikaisempi kuosi. Täytyy muistaa, ettei kerroksellisuus merkitse parempaa kuosia: sekava on aina liian sekava. Kolmannessa kuvassa on Aurinkoinen-kuosin kolme värivariaatiiota. Nämä jo esitellyt kuosit poikkeavat suuresti aikaisemmin suunnittelemistani kuoseista, minkä takia näistä kolmesta tuli minulle ikään kuin rakkaita lapsia. Kuosisuunnittelijuuteni alku ja todellinen kiinnostus kuosisuunnitteluun heräsi näissä kuoseissa.

Tässä kuosissa inspiraationa toimi akaatit. Suoraan sanottuna tein kuosin hyvin pikaisesti kokeiluun, jossa printtasin mustesuihkutulostimella kangasta. Tarvitsin äkkiä jonkun kuosin, joten muokkasin yhdestä kuvasta toistuvan raportin, muutin värejä ja voilà. Tykästyin itse kuitenkin tähän kuosiin ja siihen, miltä kuosi näytti printattuna kankaalla. 

Kalanruotokuoseja on maailmassa pilvin pimein, ja tässä taas yksi lisää. Yhdellä painokangaskurssilla saimme painaa kolme metriä kangasta, jotta saisimme hieman vihiä metrikankaiden painatuksesta. Kuosi on sama, kuin Nationall-malliston Blast-kuosi. Värityksessä inspiraatiota sain kalojen suomujen värityksistä ja värivaihteluista sekä veden sinisen väreistä.

Kaikki nämä kuosit ovat syntyneet viimeisten kahden vuoden aikana, ja tällä hetkellä työstän opintojen ohessa uusia kuoseja. Muotoilu ja suunnittelu on ja pysyy veressä, eikä siitä mihinkään voi päästä vaikka tieteenala opinnoissa vaihtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti