20130320

Kaurakeksit & Suklaisia kahvihetkiä

Kauniina, aurinkoisena kevätpäivänä on ihana keittää hyvää kahvia ja nauttia siitä itsetekemien kaurakeksieurassa.
Keksien resepti löytyy alempaa postauksessa. 




Ensin sekoitetaan voi ja sokeri ja sitten lisätään muna sekä mausteet.
Kun nämä on kauniina mössönä sekaisin, lisätään joukkoon kuiva-aineet.
Seuraavaksi luodaan taikinasta joko tanko, mikä leikataan pienempiin siivuihin, tai kauhotaan pieniä mykeröitä, jotka taiteillaan keksintapaiseksi lätyiksi.
Jokatapauksessa, kun pellillä on 20-24 kaurakeksiä, paistetaan ne uunissa 175 asteessa noin 14 minuuttia.
Keksit kohoavat uunissa aika kiitettävästi, joten jos ei halua leikata kiekkoja irti toisistaan, kannattaa jättää reilumpaakin reilumpi rako keksien välille.
Ennen uuniin laittamista, lisäsin joidenkin keksien päälle raastettua Fazerin maitosuklaata.

Suklaakahvin valmistin Pauligin Papua New Guineasta. 
Kaadoin kupin pohjalle tarvitsemani määrän maitoa ja raastoin noin kolme Fazerin maitosuklaapalaa.
Tämän "mössön" lämmitin hieman mikrossa, jotta suklaa sulaisi hieman, eikä jäisi paakkuiseksi kuumaan kahviin sekoittaessa.
Kun suklaa oli sulanut maidon sekaan, kaadoin kahvin mukiin ja sekoitin, kunnes neste oli tasaista eikä sulia suklaahippuja ollut enää havaittavissa.
Lopputuloksesta tuli erittäin suklainen ja hyvänmakuinen kahvinautinto. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti